Windows 7 ir UEFI (version of windows … is not compatible)

Pasirodo Windows 7 (gal ir kitos versijos) turi problemų su UEFI particionavimu, ir su tuo kaip tik susiduria labai daug žmonių…

Jeigu pas jūs bus standartiškai 3 particijos,

win 7 instaliacinis diskas (dvd ar usb laikmena) negalės paleisti repair, tik informuos, kad bloga versija, recovery sukurtas diskas irgi nesuras windowsų… Čia ir prasideda linksmybės.

This version of System Recovery Options is not compatible with the version of windows you are trying to repair. Try using a recovery disc that is compatible with this version of windows.

Kitaip sakant šio žingsnio nebepasieksit:

Pats microsoftas rekomenduoja taip:

Plačiau skaitykite čia…

Tik nesuprantama, kodėl tada instaliacinis diskas taip ir nedaro pagal nutylėjimą, jeigu taip geriausiai, o padaro taip, kaip blogiausiai.

Taigi dabar mano atvejis. Teko visą dieną ieškoti kaip išspręsti problemą, nes win 7 boot pradingo, o repair nepasileido. Gerai, kad turėjau atsarginių kopijų, bei jų dar pasidariau nors ir sugedusiu win. Po visokiausių bandymų, man suveikė paprastas gan variantas: Instaliuojant kai sukūrė 3 particijas išryniau tiesiog MSR particiją (liko dvi) ir tada į windows particiją įmečiau senąjį windows. Dabar ir recovery suveikė, ir atstačiau windowsus. Matyt instaliuoti irgi gerai yra tik turint dvi system ir windows particijas.

Gal tai padės kam nors ;]

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos