RSS skaitytuvas tavo Android telefone. Google Reader pakaitalas

Google Reader naudotojai tikriausiai pastebėjo žinią, jog ši paslauga nebebus pasiekiama nuo 2013 liepos 1d. Turėjau apmąstyti keletą variantų, kaip pasiruošti šiam įvykiui, kadangi esu aktyvus rss naudotojas. Šiuo metu pagrinde naudoju gReader – neoficialią Google Reader programą skirtą telefonams su Android OS.

gReader paskelbė, jog planuoja veikti ir užsidarius Google Reader, tačiau šiuo metu ieško tinkamo varianto:

What will happen with gReader after Google shutdown Reader?

Since Google has decided to shutdown Google Reader in their latest “Spring Cleaning” it seems that an alternative service (or several services) has/have to be found. You can post alternative services in HERE

Tai viskas kol kas, neaišku ar ras, ar neras. Jeigu gReader vis dėlto nustotų veikęs reikia susirasti alternatyvą.

Paieškos apsistojo ties dviem variantais: Feedly ir RssDemon News & Podcast Reader.

Pirma kalbant apie šias programas į akis krenta skirtingas programos skaitymo langas. Feedly naudoja „stack“ pagrindą naršymui (įprastai tariant puslapių keitimo), tačiau „scrollinimas“ yra žymiai patogesnis kaip yra gReader ir RssDemon. Tiesa Feedly galima šią nuostatą irgi pasikeisti. RssDemon turi patogesnį žinučių rodymo langą. Galima iš dalies perskaityti ir pačios žinutės turinį neatidarius. RssDemon neturi galimybės sinchronizuoti rss turinį, kitaip sakant nėra galimybės naudotis kompiuteryje per naršyklę ir telefonu vienu metu. Visa info bus tik jūsų telefone, tuo tarpu Feedly veikia serverio pagrindu, kaip ir veikė gReader programėlė kartu su Google Reader.

Feedly kaip ir gReader gali atidaryti tinklalapį pačioje programėlėje. Abi turi patogu telefonams skirtą skaitymo režimą. Norint skaityti visą straipsnį RssDemon siunčia jūs į naršyklę, todėl kiekvieną kartą turėsit atidaryti naršyklę. Tiesa RssDemon turi pilno straipsnio atidarymo funkcija „Mobilize Instapaper“, kurią naudojant atsidaro skaitomasis puslapis per instapaper.com priderintam skaitymui per telefoną – tai vis šis tas. Skirtingas perskaitytų naujienų pažymėjimas: gReader turi tam skirtą laukelį, Feedly pažymima perbraukus į kairę (tiesa kartais pažymi vieną naujieną, kartais visas), RssDemon reik paspausti ir palaikyti ant naujienos.

Štai kaip atrodo šios programos:

RssDemon

RssDemon

gReader

gReader

Feedly

Feedly

 

gReader + Google Reader yra šiuo metu puikus derinys, jei nereikėtų ieškoti alternatyvos, tikrai to nedaryčiau. Nors feedly ir siekia panašu lygi funkcionavimu , tačiau išvaizdos modernumas suteikia didelį minusą valdymui – iš bėdos naudotis galima, bet kreivai. RssDemon būtų neblogas pakaitalas, labai patogiai valdomas, patogiai grupuojami kanalai, tačiau skaitant naujienas teks naudoti ir telefono naršyklę, o visa informacija gulės tik jūsų telefone ir kompiuteriu nebus galimybės peržiūrėti tą patį turinį, kaip gal galima Google Reader.

2013 06 23 papildymas

Android programėlė gReader integravo feedly palaikymą. Google Reader naudotojams tai reiškia, kad gali laisvai pernešti visą infornaciją į feedly ir toliau naudotis gReader programa kaip ir naudojosi.

Štai kaip tai galite padaryti. Užėję į feedly.com pamatysite opcija Import Your Google Reader. Pasirenkam ją, prisijungiame prie google paskyros ir suteikiam feeldy naudojimosi leidimą google paskyros duomenimis. Po importavimo, jums tereikia telefone gReader programoje atsijungti (logout) ir vėl prisijungti, tik dabar jau pasirenkant „Feedly Cloud Service“, tada paspaudžiam „Sign Up with Google“ ir prisijungiam su google paskyra. Tai padare galėsite naudotis ir toliau savo RSS skaitiniais gReader programoje, tik vietoj google reader naršykleje skaitysite naujienas feedly puslapyje, o visa informacija gulės ne be google, bet feedly debesyse.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos